‘Ik wil meedenken met de klant’

Commercieel directeur Jan van Dijk

Succesvolle beveiliging is een teamprestatie. Jan van Dijk, inmiddels anderhalve maand commercieel directeur van Eye Watch Security Group (EWSG), gelooft in een partnership met de opdrachtgever. “Wij moeten ons in de klant verplaatsen en oplossingen bieden.”

Jan van Dijk maakte op jonge leeftijd kennis met de beveiligingswereld. Zijn eerste fulltime baan betekende meteen de start van een carrière in de beveiliging. “Ik zou in eerste instantie zes weken als beveiliger helpen, maar uiteindelijk ben ik nooit meer weggegaan uit de beveiliging. Gelukkig maar, want beveiligen is een prachtig vak. Als beveiliger heb je de grote verantwoordelijkheid om jouw omgeving veilig te houden en vooral een veilig gevoel te geven.”

Uiteindelijk verliet Van Dijk de vloer voor andere rollen in de beveiliging. “Bij CSU Security Systems was ik Manager Marketing & Sales, en was ik verantwoordelijk voor alle landelijke commerciële activiteiten. Na de succesvolle verkoop van het bedrijf ging ik aan de slag als commercieel directeur van ISS Nederland en SERIS Nederland. In de tussentijd heb ik, als één van de weinigen, de branche-specifieke hbo-opleiding Security Management mogen volgen. Ik ben daar nog steeds heel erg trots op. En inmiddels werk ik met veel plezier aan de volgende uitdaging: Eye Watch Security Group.”

Top 10 beveiliging

De ervaren Van Dijk beschouwt zichzelf in de eerste plaats als een teamlid. “Ik werk samen met het management, het salesteam én de werkvloer. Waar ik ook ben, neem ik de tijd om een kop koffie te drinken met de beveiligers. Ik weet heel goed hoe het voelt om op kerstavond alleen dienst te doen. Op zulke momenten zie ik hoe iedereen op de werkvloer en op kantoor zich volledig inzet voor EWSG. Geweldig om onderdeel te zijn van een winning team.”

"Afspraak is afspraak. Openheid naar de klant is cruciaal.”

Jan van Dijk

Winnen als team

Van Dijk leerde Eye Watch Security Group kennen tijdens zijn tijd bij CSU. “Ik heb (Chief Executive Officer) Dave van de Laar enkele keren ontmoet bij Europese aanbestedingen. Sindsdien ben ik ze in de gaten blijven houden. Het bedrijf heeft de blik naar buiten gericht en wil op een structurele manier groeien.”

De kersverse commercieel directeur onderstreept de ambities van Eye Watch Security Group: “Wij willen binnen vijf jaar een serieuze top 10-speler zijn, met een breed palet aan dienstverlening. Voor iedere klant moeten wij totaaloplossingen kunnen bieden. Dat is onze toegevoegde waarde als Eye Watch Security Group.”

Klant is koning

Van Dijk is een man van commitment. Hij streeft naar succes, maar dat is alleen haalbaar als de klant tevreden is. “Afspraak is afspraak. Openheid en eerlijkheid naar klanten zijn cruciaal. Het gesprek moet altijd gebaseerd zijn op wederzijds respect. Het is essentieel om je in de klant te verplaatsen en mee te denken over hun uitdagingen en hoe wij onze dienstverlening voor hen kunnen optimaliseren. We kunnen hardnekkig vasthouden aan een bepaalde werkwijze, óf we kunnen meedenken en investeren in de klant. Ik kies voor dat laatste.”

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij helpen u graag met beveiligingsadvies op maat.

Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

TOP