‘Ik ben gegroeid als mens’

Beveiliger Ertugrul Samanli

Wat maakt dat je voldoening uit je werk haalt? Voor Ertugrul Samanli (36) zijn dat collega’s waar je op kan bouwen en een werkgever die je kwaliteiten ziet. Gedurende zijn zestien jaar in de beveiligingswereld, ontdekte hij dat dit zijn werk de moeite waard maakt. Met name sinds hij security supervisor is bij Eye Watch Security Group.

Ertugrul was negentien toen hij het beveiligingsvak inging. “Ik kwam binnen als normale beveiliger”, zegt hij. “Dat was toen bij een ander bedrijf. Inmiddels werk ik al elf jaar op dit object, zoals we dat noemen. Mijn collega’s en ik beveiligen het hoofdkantoor van een klant in Veghel. We zijn een hecht team met bijna geen uitloop, wat ik fijn vind. In de beveiligingswereld is het extra belangrijk om een goede klik met collega’s te hebben, omdat je veel tijd samen doorbrengt. We zijn vaak vijf á zes dagen per week op locatie. Gelukkig kunnen we goed met elkaar opschieten, want ik weet dat dit niet overal zo is.”

Blij verrast

In 2020 werd Ertugrul security supervisor. Die rol kreeg hij toen hij bij Eye Watch Security Group ging werken. Hij legt uit: “Voorheen zaten we hier met een ander beveiligingsbedrijf. Toen Eye Watch de nieuwe aanbesteding won, stapten wij als personeel over. Ik stond daar toen eigenlijk niet om te springen. Ik had altijd bij één bedrijf gewerkt en wist niet wat ik kon verwachten. Maar ik moet eerlijk zeggen, ik was blij verrast. Dingen worden nu gewoon opgelost en er is veel minder geklaag op de werkvloer. De afgelopen vier jaar werkte ik met veel plezier en ben ik ook als mens gegroeid.”

Goed werk wordt gezien

Eye Watch Security Group zag dat Ertugrul potentie had. En liet hem dat ook weten. “Bij het vorige bedrijf voelde het alsof ik een nummertje was. Jaar in jaar uit vulde ik dezelfde diensten. Maar hier merkte ik dat ik verder kon groeien als ik bepaalde kwaliteiten had. Mijn aanspreekpunt bij Eye Watch zei: ‘Ertje, jij hebt veel meer kwaliteiten. Heb je geen interesse in een nieuwe functie?’ Als je goed werk levert, wordt dat dus opgemerkt. Daardoor heb ik in korte tijd meer stappen gezet dan in de tien jaar bij mijn vorige werkgever.”

"Als je goed werk levert, wordt dat opgemerkt.”

Beveiliger Ertugrul Samanli

Knooppunt in communicatie

Als security supervisor is Ertugrul het aanspreekpunt van de klant en zijn collega’s. Een knooppunt in communicatie, noemt hij zichzelf. Daardoor moest hij leren goed met mensen om te gaan. “Als gewone beveiliger heb je natuurlijk ook met mensen te maken”, stelt hij. “Maar als leidinggevende worden er andere dingen van je verwacht. Teamleden komen naar mij toe met problemen, opmerkingen, verzoeken of gewoon voor een luisterend oor. Daardoor heb ik meer mensenkennis ontwikkeld. Eye Watch heeft me daar wel in begeleid, bijvoorbeeld met cursussen, maar het meeste leer je toch in de praktijk.”

Met een goed gevoel naar huis

De mensen om hem heen maken het werk voor Ertugrul de moeite waard. Met name zijn team, vertelt hij. Zijn collega’s en hij delen alles met elkaar. “We werken al jaren samen en eigenlijk gebeurt hier niet zo veel. Toen ik in de horeca en eventsector werkte, maakte ik nog wel eens gekke dingen mee. Hier zitten de bijzondere momenten in het contact onderling. In de band die ik heb met mijn collega’s en de klant.” “De meeste voldoening krijg ik als we samen iets hebben opgelost. Bijvoorbeeld als er iemand ziek is en we de planning toch rondkrijgen. Daarnaast maakt de waardering van anderen mijn werk de moeite waard. Als de klant vindt dat ik goed presteer of een collega zegt dat ik ervoor zorg dat hij hier graag werkt, dan ga ik met een goed gevoel naar huis.”

Werken als beveiliger bij Eye Watch Security Group?

Bekijk hieronder onze vacatures.

TOP