Stop wasting your time, laziness kills your results and impacts life

Dave van de Laar

Effectief leiderschap vergt veel meer dan alleen een commitment op iemand zijn grootheid, het is de investering, tijd en ruimte die jij voor jezelf bereidt bent te creëren door impact te maken op je omgeving door juist standvastig vast te houden aan je persoonlijke commitments.

Dave van de Laar CEO Eye Watch Security Group

Ondernemen is niets meer dan dealen met uitdagingen, dieptepunten en krachtige relaties bouwen. Het klinkt heel simpel, maar het is niet makkelijk in een wereld waar mensen continu opzoek zijn naar comfort keuzes. Echte leiders zijn in staat te shiften om deze keuzes om te zetten in “a state of readiness” om zo direct impact te maken op het welzijn en de omgeving van anderen.

''Slowing down, Big picture, Wide screen''

Dave van de Laar (42 jaar) vertelt over zijn levenslessen als mens en ondernemer van het inmiddels krachtigste beveiligingsbedrijf dat ruim 300 beveiligers telt. Het leren kijken vanuit een andere invalshoek, was voor Dave van de Laar (directeur/eigenaar) de eyeopener om te leren vertragen en te kijken naar een groter geheel, vanuit een heldere horizon met aandacht voor kernacties die bijdragen aan mens, omgeving en impact hebben op daadwerkelijke resultaten.

De mensheid zijn in hun aard creatieve wezens, maar door de toenemende VUCA-wereld waarin we allemaal leven, grijpen we juist heel graag naar comfort en comfort keuzes. Hierdoor zijn we juist steeds minder instaat om aan onszelf te werken vanuit commitment en heldere resultaten.

Kijkend naar zo’n ±90% van de mensheid is zij niet instaat hun gedachten onder controle te krijgen. Het verbaasde mij altijd al dat men op het speelveld speelt om te winnen, maar in de kern dit niet bereidt te doen is in het leven. “Als voorbeeld” hoe graag mensen in de coolste games “de beste willen zijn” de upgrade van hun karakter met de mooiste auto’s, veel geld, ontwikkelen en creëren een wereld waarin ze altijd kunnen winnen. Maar in het echte leven zul je ook bereidt moeten zijn je karakter te upgraden om van A naar B te komen. Als kind had ik al een hele heldere visie hierop, mijn sleutel tot succes kwam o.a. vanuit vechtersmentaliteit. Mijn beste leerschool ontstond vanuit mijn heldere visie en straatmentaliteit, als kind kwam ik uit een arm gezin en leerde ik al op zeer jonge leeftijd vechten voor een groter doel.

Oncontroleerbare factoren leren accepteren om te zetten in krachtige resultaten.

Als jonge ondernemer die ooit 19 jaar geleden op een leeftijd van 23 jaar droomde van de grootste en de beste te worden. Vanuit die inner stance leerde ik 19 jaar later dat juist die bewuste creatie en conversatie met mezelf meer invloed hadden op mijn kleinheid dan grootsheid. Door het toepassen van mijn gecreëerde leiderschap skills leerde ik te shiften naar een overall well-being persoon die vanuit commitment en kracht in staat is krachtige netwerken op te bouwen. Ik leerde voorwaartse snelheid te creëren vanuit ruimte en rust. Wat veel meer impact en resultaat maakte op mijn omgeving en welzijn om straight-line van A naar B te komen.

Point of View:

Door mijn coach Johan van der Put leerde ik als mens te vertragen en te komen vanuit een andere invalshoek, hierdoor veranderde mijn leven compleet en creëerde ik mezelf als een nieuw personage op het speelveld als straight-line leader.

A state of being:

Een wereld die bepaald of jij in staat bent een commitment te geven op het welzijn van de anderen maakte het verschil. Ik omarmde de staat van een krachtig leven terwijl je geconfronteerd wordt met de uitdagingen van het leven. In de westerse cultuur staat deze beschrijving lijnrecht tegenover de definitie zoals die beschreven zou moeten zijn verteld Dave van de Laar. Namelijk een hoog level van welzijn creëert direct hoe jouw relaties met mensen om je heen een impact kan maken op het welzijn van je omgeving.

Dit bracht Eye Watch Security Group BV en mij als persoon op een totaal ander level van commitment en bewustzijn voor mijn omgeving en de samenleving waar ik als kind zijnde al invloed op wilde maken. Ik creëerde hiermee krachtige beloftes die bijdrage leverde aan anderen en mijn netwerk. Als mens is er uiteindelijk niets mooier om anderen te laten groeien in hun welzijn en iets te kunnen bijdragen aan de wereld. Het creëerde direct helderheid en bepaalde mijn legacy op het speelveld.

“Do not judge me by my successes, judge me by how many times I fell down and got back up again.”
Quote van Nelson Mandela.

Dave van de Laar, CEO van Eye Watch Security Group, vertelt in boeiende blogs wat hem op dat moment bezighoudt. Hiermee hoopt hij te inspireren en te laten zien dat beveiliging meer is dan alleen beveiligen.

TOP