Een oprechte leider is niet wie hij is, maar wie hij moet zijn

Dave van de Laar

Leiderschap kent vele vormen die we onszelf vaak aangeleerd hebben of juist gecreëerd hebben vanuit een omgeving. Een zelfontwikkelde inner-stance die vaak niets bijdraagt aan effectief leiderschap. Deze is vaak gecreëerd vanuit comfort en niet vanuit oprechte interesse voor de ander. Hiermee schieten wij als leiders ons doel voorbij en krijgen we nooit gedaan wat er daadwerkelijk toe doet om impact te maken op je omgeving en het welzijn van andere.

Dave van de Laar CEO Eye Watch Security Group BV

Als Directeur van Eye Watch Security Group B.V. (Dave van de Laar) van ruim 300 beveiligers heb ik hier veel onderzoek naar gedaan. Namelijk het fascineerde mij als jonge ondernemer om te kijken naar mezelf en de omgeving om me heen die vaak niet instaat zijn te shiften en te kijken naar de grootheid van de ander. Na veel coaches gesproken te hebben kan ik feitelijk beargumenteren dat de meest effectieve vorm van leiderschap komt vanuit een conversatie die jij met jezelf hebt. Namelijk om andere te inspireren zal je eerst zelf tot de kern moeten komen wie jij daadwerkelijk bent en wil zijn om krachtig te zijn in alles wat je doet en uitstraalt. Hier is veel meer impact en expansie voor noodzakelijk dan welke coach dan ook ons zal proberen te leren. Veel van die coaches beginnen bij B wel dat ze A niet eens helder hebben, laat staan bij hun zelf opgelost hebben. Dit brengt voor veel mensen een vertroebeld beeld en zorgt er juist voor dat leiders niet veel verder komen dan dat zij vanuit een informatieve inspiratiebron hebben verkregen die totaal niets bijdraagt aan een krachtig leven.

''Communication is key to success''

Krachtige communicatie is key voor een leider om te komen tot krachtige resultaten. De kracht in woorden bepaald de positie in een dialoog en vromt de bron tot een heldere vorm van concrete doelen, beslissingen en resultaten. Wat in de kern betekend dat krachtige communicatie zorgt voor krachtige relaties, waardoor je als leider een krachtig leven bouwt en impact kan maken op het welzijn van andere en je netwerk.

''Interessante mensen zijn oprecht geïnteresseerd in de ander''

Vaak in een conversatie blijven meningen die bijzonder gedreven zijn door de conversaties die iemand met zichzelf heeft. Vaak is een mening gecreëerd vanuit een beleving, emotie, gevoel of ervaring. Hierdoor ontstaat er meestal een schouwspel om de mening een ander op te leggen in plaats daarvan te kijken naar de kern acties en feiten.

In het dagelijks werk met ondernemers, managers, investeerders is dit vaak meer regel dan uitzondering valt mij op.

In een debat is het louter spuien van meningen schering en inslag en is er geen ruimte voor een dialoog en al helemaal geen ruimte voor conversaties en feiten. Er is alleen ruimte voor het heen en weer smijten van meningen over de mening. Mensen zijn vaak de kwaliteit van het gesprek om van A naar B te komen met elkaar verloren. Dit ontstaat vaak vanuit angst de angst om geld te verliezen, je baan, je positie of imago. Je wilt dus van jezelf weten of dit een onomstotelijk feit is of een mening of juist een mening over een feit.

Wat draagt jouw conversatie bij aan de ander en welke impact maakt deze conversatie op het resultaat of het welzijn van de ander.

The battle in your head, brings poisonous thoughts and weaknesses.

Als kind leerde ik op school nauwelijks tot niet krachtig te communiceren. Vanuit het onderwijs is de basis om mensen klein te houden. Je leert te werken voor geld, maar niet met geld.

Dit zelfde gebeurt ook binnen de theoretische vormen van communicatie die je aangeleerd krijgt op school. Deze vorm van onderwijs draagt niets bij aan de daadwerkelijke vorm van krachtig communiceren. Wat betekend dat je in het onderwijs een bulk aan informatie krijgt die je als mens niet krachtiger maakt. Om als krachtig leider instaat te zijn om impact te maken op je omgeving, moet je instaat zijn om te kijken naar jouw persoonlijke uitdagingen en conversaties die je in basis altijd met jezelf hebt maar niet met de ander.

 Straight line leadership leerde mij in 9 maanden de eerste praktische basis vaardigheden om te zetten in krachtig en een bewuste creatie vanuit mezelf en gecreëerde inner-stance die ik instaat ben vanaf elk moment van de dag te gebruiken als krachtig leider.

Het weten draagt niets bij aan het doen dit is juist wat Straight-line leadership mij leerde inzien en gebruiken om vanuit een krachtige inner-stance te komen. Het is de stem in je hoofd die ervoor zorgt dat je niet instaat bent krachtig te communiceren.
 

Zonder focus en het leren shiften van je interne wereld dialoog ben je absoluut niet instaat krachtig te luisteren en is de informatie bepalend die bijdraagt of je als leider instaat bent deze te ontvangen. De kwaliteit van het gesprek K x I x A is de informatie die jij krachtig kan delen waardoor de acceptatie vanuit een dialoog impact maakt op de boodschap die jij wil overbrengen op de ander. Hierbij is het van groot belang te zien of de ander niet is uitgecheckt “time and place” is hierbij van essentieel belang om als leider te komen van A naar B.

Mijn interne wereld.

Conversaties zijn vaak conversaties met jezelf. Om deze patronen te doorbreken zul je moeten stoppen te werken vanuit het reptielenbrein. Het reptielenbrein is het oudste en meest instinctieve hersendeel. Het reguleert primaire instincten zoals comfort keuzes, voortplanting, overleven, stress en angst. Je kunt dus voorstellen wat dit doet met mij als leider of omgeving. Mensen die niet instaat zijn dit te herkennen. Sterker nog niet instaat zijn de bullshit in hun hoofd te shiften, kunnen ook niets bijdrage in een krachtige vorm van communicatie. Zij zijn voornamelijk uitgecheckt en schieten snel in hun hoofd. In de basis betekent dit concreet comfortkeuzes die niets bijdrage aan het welzijn van andere.

“Stop met jouw conversaties en kom opdagen voor het leven creër impact, draag bij aan het welzijn van andere. Dit maakt jouw een echte held op het speelveld die er echt toe doet in de wereld die heet leiderschap voor echte leiders“

Dave van de Laar, CEO van Eye Watch Security Group, vertelt in boeiende blogs wat hem op dat moment bezighoudt. Hiermee hoopt hij te inspireren en te laten zien dat beveiliging meer is dan alleen beveiligen.

TOP