Blog februari

2022

Continu meebewegen, zeker in deze tijden.

Wij draaien mee met onze klanten, daar waar noodzakelijk is. Letterlijk. En dat moet ook wel; anders zouden we als beveiligingsbedrijf geen bestaansrecht hebben. Als voorbeeld nemen we het huidige gedrag van de consument binnen de e-commerce; ten opzichte van onze oprichting in 2005 is het dit volledig gedraaid door de toename van online winkels. Zeker in het afgelopen jaar kent het ‘thuisshoppen’ enorme pieken, te danken aan COVID-19. Wat betekent dat voor ons.

Dave van de Laar
CEO Eye Watch Security Group BV

Eén van onze speerpunten binnen onze dienstverlening is het bieden van beveiliging binnen de logistiek, ofwel Supply Chain Security. Vol trots bedienen wij inmiddels landelijk meerdere grote (internationale) opdrachtgevers in de high-value industrie. Hierbij mag je denken aan o.a.; Clipper Logistics, Syncreon, JingDong Logistics Bleckmann en Flextronics.

“Doordat de logistieke sector blijft veranderen, veranderen wij mee. Continu.”

Door de continue verandering binnen de logistieke sector, met name door de enorme groei die de e-commerce doorgaat, verandert ook de mate van de beveiliging in deze branche. Zo komen met veel verschillende transportbewegingen producten op veel verschillende plekken in contact met veel mensen. Deze bewegingen zijn bijna niet voor te stellen en mag gezien worden als een grote complexe puzzel welke dagelijks door veel mensen en machines wordt gelegd. Door de toename van het steeds maar groter wordende e-commerce zijn distributiecentra voller dan ooit. En dat behoeft vanuit ons als beveiligingsbedrijf een steeds maar weer veranderende aanpak.

“Een geruststellende gedachte door onze dienstverlening, dat is prettig. Zeker wanneer er voor miljoenen euro’s aan goederen liggen opgeslagen!”

Door de inzet van onze expertise en gespecialiseerde beveiligers voldoen onze opdrachtgevers ruimschoots aan de gestelde beveiligingseisen. En dat is een geruststellende gedachte, zeker als je weet dat er soms miljoenen euro’s aan goederen liggen opgeslagen. Die geruststellende gedachten vloeien voort uit het feit dat wij werken volgens zéér strenge TAPA-normen waarbij goederen binnen de toeleveringsketen beschermd zijn tegen criminaliteit en diefstal. TAPA staat voor Transported Asset Protection Association; heeft als missie vrachtverlies binnen de Supply Chain van de klant zoveel mogelijk in te perken. Het creëert een supplychain, met gecontroleerde en traceerbare producten binnen een kostenefficiënte en beveiligde omgeving. Het draait niet enkel om technische en praktische aanpassingen, maar het heeft ook betrekking op logistieke handelingen en beveiligingsopleiding.

Wij als beveiligingsbedrijf zijn lid en ambassadeur van de TAPA EMEAA en TAPA Certificeringen. Dat wordt je niet zomaar! Nee, hier gaan vele audits aan vooraf welke strenge eisen vergen. Met deze stempel op ons bedrijf hebben we de eerste voetstappen gezet in het jarenlang bewaken en beveiligen van productfaciliteiten binnen de logistiek. Onze beveiligers zijn allen getraind met de vereisten binnen de TAPA FSR, TSR en PSR zodat je zeker bent van de kennis en kwaliteit van onze mensen.

“We werken volgens zeer strenge TAPA-certificeringen en zetten hiermee de eerste voetstappen in het jarenlang bewaken en beveiligen van alle stappen binnen de logistiek op een zeer hoog niveau.”

Binnen het kader van toekomstgericht en innovatief beveiligen zijn we altijd op zoek naar de nieuwste oplossingen. Sinds vorig jaar bieden we een efficiënte, contactloze en zeer snelle manier van people-screening waarbij de focus ligt op het afschrikken en derven van diefstallen binnen de logistiek. Dit is een absolute primeur op het gebied van beveiligen waarbij we wéér laten zien dat we vooroplopen in onze branche. Doormiddel van technieken welke te vinden zijn in satellieten, kunnen we werknemers en leveranciers op een zeer snelle en effectieve manier screenen. Dit doen we door onze nieuwe Solo Body Scan, waarbij werknemers en leveranciers, net als op bijvoorbeeld Schiphol, op een mat gaan staan en op aanwijzing van onze beveiligers een ‘rondje’ draaien om te scannen of er eventueel goederen in of uit het pand worden gesmokkeld. En het mooie van alles; de EWSG Solo Body Scan is snel en mobiel in te zetten. Zowel permanent als bij uitval of defect van uw bestaande metaaldetectiepoorten. Mocht je hier meer over willen weten, neem dan zeker contact met ons op!

“Onze dienstverlening is meer dan alleen beveiligen. Wij zorgen voor efficiëntere processen en besparen kosten bij onze klanten.”

Onze professionele aanpak binnen de diverse distributiecentra is méér dan alleen beveiligen. Zo verrichten wij toegangscontrole, people-screening, visitatie, brandpreventie binnen en rondom het gebouw, checken we iedereen op eventuele gestolen goeden of smokkelwaar met de nieuwste technieken, bieden we eerste hulp bij ongelukken, monitoren we camerabeelden, voeren we openings- en sluitrondes, beheren we de toegangspoorten én gaan we inbraak en vernieling tegen. Zoals je ziet; onze beveiligers bieden meer. Onze getrainde beveiligers weet precies hoe te handelen in welke situatie dan ook. Dit leidt tot efficiëntere werkprocessen en bespaard kosten bij onze opdrachtgevers.

Dus; wanneer jij in de toekomst een nieuwe Smart TV of mobieltje koopt. Sta je dan ook even stil bij ons? Mede dankzij onze kennis en expertise zorgen wij ervoor dat jouw nieuwe gadgets veilig en tijdig geleverd worden.

Dave van de Laar, CEO van Eye Watch Security Group, vertelt elk kwartaal in een boeiende blog wat hem op dat moment bezighoudt. Hiermee hoopt hij te inspireren en te laten zien dat beveiliging meer is dan alleen beveiligen.

TOP