Blog november

2021

Bedrijfsbeveiliging tijdens de donkere dagen

Het zal niemand raar doen opkijken dat in deze tijden van het jaar de meeste inbraken gemeld worden binnen de zakelijke alsook particuliere panden. De politie let daarom in deze periode éxtra op verdachte situaties. Echter kan de politie niet álles in de gaten houden. Daarom geven we je simpele maatregelen die je zelf kunt treffen om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken.

Dave van de Laar CEO Eye Watch Security Group BV

Wees alert!

Vaak wordt gedacht dat een raam op een kiertje wel kan. Dit is echter dé ideale uitnodiging voor inbrekers om een kijkje te gaan nemen. Schuiframen die niet op slot zitten, omdat deze tóch niet op de begane grond zit, kunnen gemakkelijk van buitenaf geopend worden door een opstapje zoals een afvalcontainer, scooter of zelfs een fiets. Blijf daarom alert en zorg voor voldoende verlichting rondom het pand.

Ons dochterbedrijf MIOS, zie www.bouwdetectie.nl, biedt hiervoor dé oplossing met de 24/7 live monitoring van jouw pand. Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte kunt u het beste contact opnemen met Marcel via marcel@bouwdetectie.nl.

Doorbreek een vast patroon

Omdat een bedrijf vaak vaste openingstijden heeft, is het gemakkelijk voor een inbreker om te bepalen wanneer zij het beste kunnen toeslaan. Het is dan ook belangrijk om een vast patroon te doorbreken. Denk hierbij aan de schoonmaker die op verschillende tijden komt of de leverancier die elke keer op een ander moment levert. Het inzetten van ons team Mobiele Surveillance is hét ideale middel om ongenode gasten minder kans van slagen te geven.

Ons team verricht op variabele tijdstippen controlerondes in en/of om uw bedrijfspand en controleert daarbij ramen, deuren, poorten en hekwerken. Daarnaast houden zij in de avond-, nacht- én weekenduren professioneel toezicht waarbij ze vroegtijdig mogelijke onraad signaleren. Hierdoor kunnen zij indien nodig de actie verrichten die nodig is. Dit zorgt voor een sterk preventieve werking.

Alarmsysteem

Een inbreker is allergisch voor camera’s. Logisch ook: alles wat de inbreker doet wordt vastgelegd op de gevoelige plaat. Het is dan ook belangrijk om elk jaar te checken of de camera’s nog steeds goed gericht staan, er geen blinde blekken zijn én de sensoren nog optimaal werken. Een takje voor de sensor kan al fatale gevolgen. Onze Security Experts zijn getraind om beveiligingssystemen optimaal in te richten zodat ongenode gasten weinig kans maken. Informeer via info@eyewatchsecuritygroup.net wat we hierin voor je kunnen betekenen. Dit kan je veel ellende besparen!

Geef geen aanleiding

Het uiteindelijke doel van de ongenode gast is de opbrengst. Wanneer er niks te halen valt, is er geen reden tot inbreken. Binnen een bedrijf of winkel kan dit lastig zijn aangezien alles niet mee naar huis genomen kan worden. Toch kun je de aanleiding tot een minimum beperken. Zet bijvoorbeeld laptops, kassaschermen en andere waardevolle voorwerpen uit het zicht Of zet kassalades leeg open. Op die manier is er al minder motivatie voor de inbreker. Ook zal de inbreker in de gaten hebben dat er maatregelen worden genomen om een inbraak te voorkomen, wat de inbreker nog meer zal ontmoedigen.

Preventiestickers en bordjes

Onze welbekende preventiestickers en bordjes inclusief ons logo, waar je letterlijk niet omheen kunt, hebben een afschrikwekkend effect op inbrekers. Wanneer je als bedrijf een dienst bij ons afneemt voorzien wij het pand graag van deze stickers en bordjes. Vraag genoeg stickers en bordjes om alle ramen, deuren en het hekwerk hiervan te voorzien. En geloof ons; dit heeft veel effect!

Langdurige afwezigheid

Tijdens de coronaperikelen, waarbij medewerkers vooral thuis hebben gewerkt, zagen we een grote groei in inbraken. Logisch ook; er was (bijna) niemand aanwezig bij bedrijven! Het is in deze belangrijk dat je gedurende (langdurige) afwezigheid zorgt voor “leven in de brouwerij”. Vraag bijvoorbeeld of iemand zo nu en dan een bedrijfsauto voor de deur kan zetten en een lichtje aan kan doen. Zo lijkt het alsof iemand aanwezig is wat inbraken zal verminderen. In combinatie met onze Mobiele Surveillance is dit een goed begin. En je weet; “een goed begin is het halve werk!”.

Meldkamer

Een alarmsysteem of camera’s is vaak niet genoeg om te zorgen dat een inbreker weer vertrekt wanneer hij al binnen is. Zorg er daarom voor dat je alarmsysteem gekoppeld is aan onze meldkamer. Onze videospecialisten kunnen live meekijken met de camerabeelden op het moment van een inbraak. Op die manier kunnen direct de juiste hulpdiensten ingeschakeld worden. Onze specialisten zorgen ervoor dat je alleen bij ernstige incidenten gestoord zult worden. Dat is nog eens een fijne gedachte!

Social Media

Social Media is toegankelijk voor een grote groep mensen. Ook voor mensen die verkeerde bedoelingen hebben. Denk dus goed na voordat je informatie online zet. Wanneer inbrekers jouw bedrijf interessant vinden, houden zij deze informatie nauwlettend in de gaten om te kijken wanneer zij het beste kunnen toeslaan. Dus als je een gezellig teamuitje hebt met het gehele team; post dit dan de dag erna als iedereen weer op kantoor is.

Last but not least: de code van het alarmsysteem

Zo nu en dan zal er een werknemer het bedrijf verlaten. Ondank dat je deze werknemer vertrouwt is het tóch handig om de code van het alarmsysteem te veranderen. Zodra werknemers zijn overgestapt naar een andere werkgever zijn zij vaak minder terughoudend in de (gevoelige) informatie die zij delen. Wanneer de verkeerde mensen deze informatie oppikken zijn de gevolgen niet te overzien.

Onze Receptie en Hospitality Beveiliging kan hierin uitkomst bieden. We denken graag met je mee om onze professionals een gastvrije en professionele registratie van in- en uitgaande gasten van je bedrijf te laten hanteren. Dit zorgt er tevens voor dat jouw gasten zich warm welkom voelen! Informeer via info@eyewatchsecuritygroup.net wat we hierin voor je kunnen betekenen. Want zeg nou zelf; iedereen wil toch met een goed gevoel jouw bedrijf verlaten?

 

Fijne dagen gewenst!

Met vriendelijke groet,
Dave van de Laar

TOP