Morgen is geen garantie voor de toekomst

CEO Dave van de Laar

Je bent in het leven met een reden. Veel mensen starten vanuit een laag energiepatroon en halen niet alles uit hun dag. Zij hebben geen idee hoe waardevol de volgende 24 uur zijn.

In het leven word je nu eenmaal vaker geconfronteerd met tegenslagen dan met voorspoed of geluk. Het is belangrijk dat je weet om te gaan met deze setbacks en je leert van je fouten om ze nooit meer te maken en te groeien. Een setback komt vaak voort uit jouw eigen keuze of handeling die gevolgen heeft voor tegenslag o.a. in je omgeving, relaties en toekomst. Ook je gezondheid speelt hierin een grote rol, waarbij jij dit voor een grootdeel kunt ondervangen door sport en de juiste voeding tot je te nemen.

Het doorzetten en leren van je fouten na tegenslagen is de ultieme ervaring. Uitdagingen en beloningen die voortkomen uit zeer oncomfortabele situaties of gebeurtenissen kunnen je helpen om je doelen te bereiken, je commitment te versterken en je toekomst te veranderen.

Uithoudingsvermogen

Verslagen zijn is een kans om terug te komen om te winnen. Het vereist uithoudingsvermogen. Uithoudingsvermogen wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd. Je hebt namelijk vele vormen van uithoudingsvermogen. De meest oppervlakkige acties kunnen vrij eenvoudig worden gecreëerd door behoud van uithoudingsvermogen en focus. Maar als het aankomt op echt daadwerkelijke kernacties die dieper geworteld liggen dan de oppervlakkige acties dan staan wij als mens op een heel ander speelveld.

Every setback is an opportunity to learn and grow stronger

Deze vorm van uithoudingsvermogen is zeer oncomfortabel, doet pijn, geeft angst, komt niet direct tot resultaat en kost heel veel energie. Deze puurste vorm van uithoudingsvermogen vergt veel meer van je geest en lichaam en geeft pas echt voldoening na verloop van tijd, inzet, passie en doorzettingsvermogen. Zodra je deze strijd hebt overwonnen en kunt blijven volhouden met intense focus en framebehoud spreken we van de puurste vorm van uithoudingsvermogen.

Dit vereist veel discipline, kracht en moed. Dit is een creatie vanuit zelfrespect, zelfliefde om blijvend impact te kunnen maken op je relaties, omgeving en toekomst.

Awareness and choice

Mijn tweede jaar Straight-Line Leadership-outdoortraining stond in het teken van awareness-and-choice. In de basis klinkt het heel simpel, maar zodra je dit echt gaat uitdiepen naar wie je werkelijk bent, zul je merken dat al je keuzes veel meer invloed hebben op je rationele denkvermogen. Dit heeft directe gevolgen voor jezelf, je omgeving en je resultaten. Dit hoeft op zich niet slecht te zijn, maar de vraag is of je je dan echt bewust bent van de noodzakelijke acties die vereist zijn. Vaak zijn rationele acties bewust gecreëerd met een verborgen voordeel voor jezelf.

In mijn geval, na 40 kilometer lopen en 38 uur wakker zijn, ontdekte ik dat mijn bewustzijn veel meer uithoudingsvermogen heeft dan ik dacht. Vaak wordt dit gestuurd door mijn reptielenbrein, dat veel vaker op zoek is naar comfort dan naar gevaar, pijn en oncomfortabele confrontaties in de breedste zin.

Wanneer je in staat bent om oppervlakkige acties om te zetten in kernacties en uithoudingsvermogen, en deze bewust buiten je keuzes plaatst, zul je ontdekken dat je lichaam veel meer aankunt dan je zou denken.

Een mooi voorbeeld hiervan is dat je lichaam vanuit keuzes zegt: ik ben op. Maar in werkelijkheid is pas 40% van je uithoudingsvermogen op. Binnen je bewustzijn is nog 60% ruimte om er extra uit te halen.

CEO Dave van de Laar tijdens de Straight-Line Leadership-outdoortraining

Beveiliging en veerkracht

Net zoals in het leven, geldt ook voor beveiliging dat je altijd voorbereid moet zijn op onverwachte uitdagingen. Veerkracht is cruciaal. Elke dag kunnen nieuwe bedreigingen opduiken die vragen om snelle en effectieve actie. De lessen die je leert van eerdere fouten en de veerkracht die je opbouwt, zijn essentieel om deze bedreigingen het hoofd te bieden.

Net zoals je uithoudingsvermogen in het leven kunt uitbreiden, kun je ook je beveiligingsmaatregelen voortdurend verbeteren en versterken. Door bewust te zijn van je keuzes en acties, zowel in je persoonlijke leven als op het gebied van beveiliging, kun je een toekomst creëren die veiliger en veerkrachtiger is.

Dave van de Laar

Dave van de Laar, CEO van Eye Watch Security Group, vertelt in zijn blogs over commitment, leiderschap en ownership. Hiermee wil hij inspireren en laten zien dat beveiliging meer is dan alleen beveiligen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij helpen u graag met beveiligingsadvies op maat. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

TOP