Nieuwsbericht

4 november 2021

Part of the job: Altijd scherp blijven, dat geeft me een kick!

Wanneer onze centralist Loeka Janssen vorige week donderdag 28-10-2021 op de centrale haar dienst begint, is er géén aanwijzing tot vreemde activiteiten. “Na de dagelijkse standaard checks heb ik de verslaglegging van mijn collega’s van de afgelopen dagen grondig doorgenomen.” vertelt Loeka. “Ik wil altijd weten wat er speelt bij onze objecten zodat ik adequaat kan reageren bij verdachte situaties. Dit kan écht het verschil maken! En ja; die avond was het weer zover!”.

Binnen Eye Watch Security Group maken we gebruik van diverse industriële collectieve bewakingsdiensten. Dit betekent dat meerdere bedrijven zich kunnen aansluiten bij een mobiele surveillance bewakingsroute. Wij verzorgen daar o.a. dagelijks openings-, sluit- en brandroutes. “Ons team Mobiele Surveillanten verricht dan op variabele tijdstippen controlerondes rondom bedrijfspanden of woningen aangesloten aan onze routes.” vertelt Loeka. “Wij controleren ramen, deuren, poorten en hekwerken. Ook houden we in de avond-, nacht- én weekenduren professioneel toezicht waarbij we vroegtijdig mogelijke onraad signaleren.”

Bij een beveiligd collectief in Limburg werden kéér op kéér verdachte situaties waargenomen in onze centrale. “Ik las dat mijn collega’s enkele dagen geleden twee verdachte personen hadden gesignaleerd die niets te zoeken hadden op het terrein. Zij hebben de boel ook lopen ontregelen.” vertelt Loeka. “Die avond zag ik twee personen op beeld, heb ik ingezoomd en merkte direct op dat ik deze twee personen kon linken aan een ander voorval eerder deze week. Hierbij let ik op kleding, de manier van lopen en voertuigen waarmee ze zich verplaatsen; daar moet je écht een oog voor hebben. Direct heb ik onze mobiele surveillant, die op dat moment de route aan het rijden was, aangestuurd. Ook de politie hebben we ingelicht, maar zij hadden geen eenheden beschikbaar op dat moment. Dat laat dan ook direct zien hoe belangrijk ons werk is. Als de politie druk is kunnen wij schakelen!”

“Binnen de centrale bleef ik de personen volgen en noteerde ik op de minuut na wat er gebeurde.” gaat Loeka verder. “Camerabeelden worden gekoppeld aan deze activiteiten zodat we altijd bewijs kunnen leveren aan de politie indien nodig. Het feit dat ik in combinatie met onze MIOS-techniek en surveillanten ervoor kan zorgen dat deze personen worden opgepakt en onze klanten veilig zijn geeft me écht een kick.” De MIOS-techniek is een in eigen huis ontwikkeld systeem dat zorgt voor de juiste manier van bewaking op afstand. Lees er alles over via www.bouwdetectie.nl.

Tijdens de dienst op de centrale heeft Loeka er samen met de Mobiele Surveillanten voor gezorgd dat de twee personen uiteindelijk door de politie staande zijn gehouden, gefouilleerd en meegenomen. Het bedrijf waar alles gebeurde heeft aangifte gedaan. “Wat er met de twee personen is gebeurd weet ik niet*.” zegt Loeka. “Het gaat er mij om dat wij als team professioneel hebben gehandeld en zo een diefstal of nog erger hebben weten te voorkomen. Dat is waar ik het voor doe!”

*De politie is op het moment van schrijven nog bezig met deze zaak.

TOP