Nieuwsbericht

18 november 2021

Part of the job: Na een tijdje besloten we het volledige pand van binnen en buiten te sluiten...

Wanneer een situatie zodanig naar een veranderende en bedreigende situatie over gaat dien je als Security Team helder en gefocust te blijven handelen. Onder leiding van Melanie Beckers, Supervisor Security binnen een groot warehouse in Tilburg, voorkomt het gehele Security Team een chaos door vakbond FNV en medewerkers met als doel het spreken van afdeling HR binnen het warehouse.
 

“Het is niet zomaar een bezoekje dat de FNV en medewerkers komen brengen aan het bedrijf waar wij de beveiliging verzorgen.” vertelt Melanie. “In dit soort gevallen willen ze de dagelijkse processen komen verstoren wat enorme (economische en bedrijfsmatige) gevolgen kan hebben. Hiermee vraagt de vakbond aandacht voor interne zaken waar zij en aangesloten medewerkers het niet mee eens zijn. Wij moeten er in dit soort gevallen voor zorgen dat dit op een zo respectvolle, nette en soepele manier gebeurt.”

Medewerkers van het warehouse in Tilburg, dat o.a. voor H&M de pakketjes inpakt en verstuurd, eisten vorige week bij de directie hiervan dat de Security Checks tijdens de pauzes niet meer in hun eigen tijd gebeurt. Hiervoor boden de medewerkers, bijgestaan door FNV, zo’n 700 handtekeningen aan. “Een Security Check kan lang duren, zeker als er meerdere mensen na- of voor hun dienst tegelijkertijd aankomen.” vertelt Melanie. “Deze check is nodig om te controleren of er voorwerpen van binnen naar buiten gaan en andersom. De goederen binnen het pand kunnen van grote waarde zijn. Een goede controle bij het in- en uitchecken vergt dus tijd.”

Wanneer het Security Team constateert dat in de middag de FNV zichtbaar aanwezig is en zij ter plekke medewerkers aansporen om mee te doen, stuurt Melanie enkele beveiligers naar buiten om een oogje in het zeil te houden. Melanie vertelt dat de situatie steeds grimmiger werd en dat een protest werd gevormd. “Na een tijdje besloten we het volledige pand van binnen en buiten te sluiten om erger te voorkomen. Nood-, hoofd- en dockingdeuren hebben we vanuit de centrale gesloten. Eén deur had een eigen wil en werkte niet mee. Hier kreeg het protest lucht en zij zagen dit als een uitgelezen kans om zo zonder problemen binnen te dringen. Tenminste, dat dachten ze.”

Onder begeleiding van Melanie vormt het Security Team een doeltreffende linie om het protest buiten te houden. “Zo’n linie is heel doeltreffend maar kan heel confronterend zijn. Als persoon moet je je nu héél zakelijk opstellen en vooral niets persoonlijk opvatten. Beledigingen vanuit het protest zijn gericht op het bedrijf en niet op jij als persoon zelf. Hier worden we door Eye Watch Security Group goed in getraind.” Na enige tijd gaf het protest op en heeft het Security Team handmatig de deur kunnen sluiten.

“Samen met mijn team hebben we ervoor gezorgd dat het bedrijf zijn dagelijkse gang van zaken gewoon heeft door kunnen laten lopen. Ik heb zelfs gehoord dat zowel mensen op de vloer alsook op kantoor niet hebben gemerkt dat er een protest gaande is geweest. Fijn dat wij als team hiervoor hebben kunnen zorgen!” vertelt Melanie met een glimlach.

TOP