Nieuwsbericht

29 november 2021

Part of the job: Vader en zoon maken heel wat mee.

Wisten jullie dat we binnen ons bedrijf een heel bijzonder duo hebben rondlopen? Johan en Glenn zijn namelijk vader en zoon. Ze stellen zich graag aan jullie voor en vertellen over het werk;

“Hallo allemaal! Wij zijn Johan en Glenn Adriaanse en samen zijn wij als vader en zoon verantwoordelijk voor de controle op het terrein van de aanleg van de A16 in Rotterdam. Hier observeren we het terrein en reageren daar waar nodig. We checken bij aanvang van onze dienst op verdachte situaties en de meldkamer stuurt ons aan waar nodig.”

Een tijd geleden had Johan een brand in een container. Hij vertelt; “Via de meldkamer kregen wij door dat er op een afgesloten terrein in een container rook te zien was. Door de warmte van die dag is binnen de container een broeikaseffect ontstaan met alle gevolgen van dien.” Door het snel en juist handelen van zowel de meldkamer alsook Johan zelf is het brandje vroegtijdig geblust!

Als zoon van Johan heeft ook Glenn de genen om juist te handelen! Bij een heterdaad inbraak, aangestuurd door de meldkamer, wist Glenn een persoon aan te houden. “Zijn collega wist te ontkomen door een sloot in te springen. Blijkbaar was het water voor hem te koud en is hij elders het terrein op gegaan om verstoppertje te spelen.” vertelt Glenn. “Nadat ik deze tweede persoon niet meer heb gezien op het terrein hebben we hem bij het verlaten van het terrein alsnog kunnen aanhouden! Ik kreeg van de meldkamer door dat de persoon achter mijn auto liep om zo van het terrein af te komen. Nadat de persoon is overgedragen aan de politie heb ik nog een laatste ronde gedaan op het terrein. Hierbij vond ik 1 betonschaar en 3 schroevendraaiers.”

“Dat kat- en muisspel komt trouwens wel vaker voor bij ons op locatie, zeker gezien het oppervlakte dat wij controleren.”vertelt Glenn. “Zo kregen wij een melding van de meldkamer dat er twee onbevoegde personen op het terrein aanwezig waren. Wanneer ik mijn onze wagen op locatie aankwamen zagen de twee personen mij en begonnen als een malle te rennen. Na een lang kat en muisspel kwam er 1 persoon vrijwillig naar me toe en gaf zich over. De andere persoon hebben we later samen met de politie weten te pakken en aan te spreken. Ja, je maakt wat mee hier in Rotterdam.”

TOP