Nieuwsbericht

14 maart 2022

Part of the job: ''Via een groot gat in een hekwerk kwam ik op locatie; ik wist niet wat ik zag...''

Je weet soms niet wat je ziet; waar mensen toe in staat zijn. Dat er mensen zijn die zó georganiseerd te werk gaan kan soms heel beangstigend zijn voor onze mensen. Tegelijkertijd zijn onze mensen ervoor om in dit soort situaties helder te blijven denken, daar krijgen ze een opleiding en jaarlijkse training voor. Alléén op deze manier kunnen zij bij onze klanten de schade tot een minimum beperken. Deze keer het verhaal van onze Mobiele Surveillant Sjoerd. Hij is inmiddels 5 jaar in dienst bij Eye Watch Security Group en staat keer op keer versteld van wat hij soms tegenkomt.

Sjoerd reed, net als meerdere surveillanceteams die avond en nacht, zijn dagelijkse ronde in een groot gebied in Venlo. Venlo is dé logistieke hotspot van Europa en tijdens deze rondes verricht hij samen met zijn collega’s op variabele tijdstippen controlerondes in en/of om bedrijfspanden. Hierbij controleert hij op verdachte situaties naast het checken van de ramen, deuren, poorten en hekwerken. Hierbij houdt hij professioneel toezicht, signaleert hij vroegtijdig mogelijke onraad en neemt indien nodig gepaste actie.

Omstreeks 01:00u kreeg Sjoerd een inbraakmelding bij een pand op een groot industrieterrein in Venlo; “Ik kreeg een inbraakmelding via mijn collega op de meldkamer.” vertelt Sjoerd. “Zij gaf aan dat het inbraakalarm was afgegaan bij een van de panden op het industrieterrein waar ik op dat moment was. Daarom snelden we ons naar het betreffende pand. Het is een immens groot pand, dus het duurde even voordat we zagen wat er precies aan de hand was. Uiteindelijk zag ik twee mannen bij een hekwerk. Het kan zijn dat ze me gezien hebben, maar ze bleven behoorlijk rustig. Dat was een mooi moment om vanaf een afstand het signalement en kenteken in me op te nemen en door te geven aan onze contactpersoon bij de politie.”

Binnen dit soort situaties - en vele anderen - zijn onze Mobiele Surveillanten de eerste ogen en oren van de politie. Op basis van onze bevindingen kan de politie actie ondernemen waar nodig. Onze collega’s spelen hierin een onmisbare rol.

“Ik kwam uiteindelijk uit bij een groot gat binnen het hekwerk van het pand.” gaat Sjoerd verder. “Hierna ben ik het terrein gaan verkennen op verdachte situaties. We hebben eerst het alarm uitgeschakeld en uiteindelijk kwam ik uit bij een trailer van een vrachtwagen welke aan een zijde compleet open was gesneden. 54 dozen met peperdure e-mountainbikes stonden naast de trailer klaar om opgehaald te worden door de dieven. Hier heeft een complete organisatie aan vooraf gezeten, anders had dit nooit zo klaar kunnen staan naar mijn idee. Wellicht dat een medewerker van binnenuit dit georganiseerd heeft en er zo met de buit vandoor wilde gaan… Je weet het niet. Bizar dat er mensen zijn die dit kunnen doen.”

Samen met de politie hebben onze collega’s alles netjes afgehandeld en erger voorkomen. Sjoerd heeft er samen met de collega’s van de meldkamer met zijn snelle handelen voor gezorgd dat alle 54 e-mountainbikes tijdig zijn onderschept en uiteindelijk alsnog bij de juiste personen terecht zijn gekomen. “Samen met mijn collega’s van de meldkamer hebben we erger voorkomen en hier ben ik trots op! Dat laat ook direct zien dat wij van onmisbare waarde zijn voor grote logistieke bedrijven. Wij kunnen met onze preventieve aanwezigheid erger voorkomen en onze klanten véél ellende besparen. Daar ben ik trots op!” aldus een tevreden Sjoerd!

Heeft u interesse in onze Mobiele Surveillance diensten? Neem dan contact op met ons Salesteam via 088 374 56 00. We staan voor u klaar!

TOP