Nieuwsbericht

28 oktober 2021

Part of the job: Voorkomen van grote schade door brand!

Afgelopen maandagavond 25 oktober 2021 omstreeks 22:30u is onze beveiliger Antonio Garcia tijdens een collectieve brand- en sluitronde uitgekomen op een ontplofte stroomkast bij een bedrijf in Venlo. “Ik zag dat het direct mis was en heb meteen de alarmbellen op volle toeren laten afgaan” zegt Antonio, die het mogelijke gevaar van de ontplofte stroomkast direct goed in kaart heeft gebracht.

“Veel mensen zijn zich vaak niet bewust van de gevaren die een elektrotechnische installatie met zich meebrengt. Hoewel de meeste installaties in Nederland relatief veilig zijn, zijn er toch wel degelijk risico’s die niet meer te overzien zijn.” vertelt Antonio. “De meest gevaarlijke situatie ontstaat als de smeltende kunststof van de groepenkast naar beneden druppelt en terechtkomt op bijvoorbeeld kunststof gasleiding. Dit heeft altijd een grote brand tot gevolg. Het spuitende en brandende gas blokkeert dan vaak de vluchtweg uit de woning of het bedrijfspand. Alle reden voor mij om dus direct te schakelen afgelopen maandagavond.”

Antonio twijfelde geen moment en belde direct zijn WA (waarschuwingsadres red.). Hierdoor kon tijdig de brandweer en ambulance ter plekke komen. “De brandweer heeft vrij snel twee tankautospuiten en een hoogwerker op het pand afgestuurd, ook stond er een ambulance standby. De brandweer heeft in het pand direct de beginnende brand geblust. Het bedrijf heeft dus veel geluk gehad!”

“Je hoopt dit soort situaties nooit tegen te komen, maar het is ‘part of the job’. Ik ben blij dat ik op deze manier zorg heb kunnen dragen voor een soepele handeling zodat eventuele brand werd voorkomen. Onze taak is om ervoor te zorgen dat de aanwezige mensen veilig worden gesteld zonder zelf gevaar te lopen. Zo zie je maar dat wij écht het verschil kunnen maken en dat het belangrijk is dat – zeker binnen het bedrijfsleven – je zorgt voor preventieve brand-, opening- en sluitrondes. Een garantie op voorkomen van brand geven we niet, maar we kunnen het wel voor zijn”, aldus Antonio.

Foto's door venlo.nieuws.nl

TOP